Geschiedenis

Wij bestaan nu al  22 jaar en in die jaren hebben we al heel wat bouwplaatsen gehad, in en rond ons dorp.

 

Het bestaan van een bouwploeg staat en valt door het in bezit te zijn van zo’n bouwplaats.

 

Als je dus geen bouwplaats hebt, betekent dit dus bijna automatisch einde vereniging.

 

Wij willen dan ook al de mensen, families en bedrijven, die er voor gezorgd hebben dat we na deze 22 jaar nog steeds bestaan, ontzettend bedanken !

1986

...

1987-1989

Meneer Den Dunne (zoals wij hem noemde) onze éérste bouwplaats in de Veerstraat aan de Mark.

 

Hier komt gelijk onze naam uit voort tevens ook omdat meneer Den Dunne een bedrijf had waar de naam Mark in vermeld zat.

1989-1991

We kwamen toen terecht bij de familie Koevoets, daar bouwde we een tent en mochten we gebruik maken van een deel van zijn loods.

 

Louis vond het allemaal prachtig en wij natuurlijk ook, ik geef het je te doen 15 gasten van rond de 18 jaar op je erf.

1991-1992

Bij de familie Aarden. Ja beste Dijkjagers, ook wij hebben van hun gastvrijheid gebruik mogen maken, want Pieter Jan draagt de karnaval immers een warm hart toe.

1992-1995

De familie Snoeijs zij woonden aan de Molendijk. Bij Piet kon werkelijk alles en het leek soms wel of hij van het woord ”nee” nooit gehoord had.

 

Zo leende we jaren ervoor en erna nog zijn tractor en vrachtwagen voor optochten en het halen van spullen, meestal niet bij de deur (met de pond naar Clinge of diep in Limburg).

1995-2001

Toen kwamen we terecht bij de buurman van Piet, Rens van Hoof hier hebben we gelukkig vele jaren mogen vertoeven.

 

De familie van Hoof is zeer gastvrij altijd binnen koffie drinken met zijn allen in de keuken met een flinke ploeg en overal in huis werden de stoelen verzameld.

 

Helaas vertrokken zij naar Canada om daar een nieuw boeren bestaan op te bouwen en dat gaat ze zeer goed af.

2001-2002

Een tussenjaar noemden wij het Jaartsveld in Dinteloord, in een loods waar je wel 60 wagens kunt bouwen, iedere keer heen en weer het was geen pretje.

2002-heden

We kenden Cor Zandbergen al uit de tijd toen wij nog bij Rens v.Hoof zaten.

 

Deze mannen waren en zijn nog goed met elkaar bevriend zodoende dat de overstap gemaakt werd naar de familie Zandbergen.

 

Cor zorgde ervoor dat we een deel van zijn loods mochten en nu nog mogen gebruiken. Het lijkt of een droom uit komt, namelijk een “eigen” bouwplaats, goed geïsoleerd, voorzien van takels en perfecte verlichting en niet geheel onbelangrijk een warme schaftruimte.

 

Wij hopen dan ook, dat we nog jaren welkom zijn bij de familie Zandbergen. Dit geldt ook voor Simon Looyen. Hier bouwen we de wagens op, gezien de grote afmetingen hiervan, en staan tijdens de karnaval op hun erf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Made with Namu6